Overige video's

Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Vezels 11 g
Zout 0,9 g

Bereiden

  1. Kook de zoete aardappels met de knolselderij in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes 4-6 minuten. Stamp de aardappels met de knolselderij grof met de rest van de boter en de melk.
  3. Schep de appel, tijm en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer de stamppot met de rest van de ui en serveer met de worstjes.

Bereidingstip

Wil je een maaltijd zonder vlees? Dan is een een vegetarische kaasschnitzel lekker hierbij.

Geef de stamppot iets meer pit. Vervang de knolselderij door prei, laat de appel weg en voeg fijngehakte rode peper en gember toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
17 g
Vezels 11 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.