Overige video's

Zoete-aardappelsoep met pompoenpitten en sesam

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 2,4 g

Bereiden

  1. Kook de zoete aardappels, wortel, paprika, knoflook en specerijen in circa 20 minuten gaar in de groentebouillon. Pureer de soep en zeef zodat deze een zijdezachte structuur krijgt.
  2. Rooster de pompoenpitten en het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en voeg de honing toe. Roer snel en goed door en laat afkoelen op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper.
  3. Meng de kwark met de limoenrasp, -sap en rode peper. Verdeel de soep over borden en schep een lepel van het kwarkmengsel in elk bord.
  4. Bestrooi met de crunchy pompoenpitten met sesam en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 2,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.