Overige video's

Zoete-aardappelsoep met noedels

Zoete-aardappelsoep heb je vast al eens gemaakt, maar heb je ook al wel eens noedels hiervoor gebruikt? Een lekkere combinatie!
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
18 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie. Voeg de sjalot, knoflook, citroengras en gember toe en bak 4 minuten op middelhoge stand. Voeg de zoete aardappel toe en bak 2 minuten.
  2. Voeg de kokosmelk en 750 ml water toe aan de pan en breng aan de kook. Kook circa 15 minuten, tot de zoete aardappels gaar zijn.
  3. Kook intussen de rijstnoedels. Pureer de soep en voeg dan het limoensap en de noedels toe aan de soep. Verdeel over kommen en garneer met de pinda's.

Bereidingstip

Vervang het citroengras in dit recept eventueel door limoen- of citroenrasp.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
18 g
Vezels 7 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.