Overige video's

Zoete-aardappelsoep + Kaas-uienbrood
Zoete-aardappelsoep + Kaas-uienbrood
(9)

Zoete-aardappelsoep + Kaas-uienbrood

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1085 kcal
Koolhydraten 113 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
20 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Begin met het brood. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met 3-4 eetlepels olie in plaats van boter en laat circa 30 minuten rijzen.
  2. Vouw het deeg terug en kneed nogmaals door. Druk het uit op de bakplaat en duw met de vingers plat en hobbelig.
  3. Meng de uienringen met 1-2 eetlepels olie, de rozemarijn en wat (grof) zout. Spreid de uien uit over het deeg en laat afgedekt nog circa 30 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood laag in de oven in circa 20 minuten gaar. Verdeel de kaas erover en laat nog een paar minuten in de oven staan tot de kaas een beetje is gesmolten. Laat het brood buiten de oven afkoelen tot lauwwarm.
  5. Verhit voor de soep de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  6. Snijd alleen het witte gedeelte van de prei fijn en was grondig. Voeg de zoete aardappel en prei toe aan het uimengsel en roerbak heel even mee.
  7. Giet de bouillon en kookroom erbij en breng de soep aan de kook. Kook circa 10 minuten door tot de aardappel zacht is.
  8. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de mosterd.
  9. Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan en roer ze samen met de bieslook vlak voor het serveren door de soep.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1085 kcal
Koolhydraten 113 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
20 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Ella de Heij 19-03-2016
Heerlijke soep. Maak het regelmatig en steeds een succes.
Ella de Heij
19-03-2016
Heerlijke soep. Maak het regelmatig en steeds een succes.
Lees meer