Overige video's

Zoete-aardappelsalade met radijs en sinaasappeldressing
Zoete-aardappelsalade met radijs en sinaasappeldressing
(4)

Zoete-aardappelsalade met radijs en sinaasappeldressing

Kleur op je bord met deze zoete-aardappelsalade met heel veel groenten. Lekker als bijgerecht, en de restjes kun je bewaren voor de volgende dag als lunch.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
12 g
Vezels 12 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel de zoete aardappels met schil in smalle partjes. Kook de aardappelpartjes circa 10 minuten en giet af. Spreid ze uit over de bakplaat, bestrooi met zout en besprenkel met de helft van de olijfolie. Rooster de aardappelpartjes circa 20 minuten in het midden van de oven.
  2. Meng de rest van de olijfolie met het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp tot een dressing. Bestrijk de bodem van een schaal met de hummus. Verdeel daarover de aardappelpartjes, radijs, feta en olijven. Besprenkel met de dressing en garneer met de munt.

Bereidingstip

Vervang de zoete aardappels in dit recept door voorgekookte aardappelpartjes.

Vervang de hummus door olijventapenade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
12 g
Vezels 12 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.