Overige video's

Zoete-aardappelgratin met marshmallows
Zoete-aardappelgratin met marshmallows
(6)

Zoete-aardappelgratin met marshmallows

Zoete aardappel is romig en lichtzoet en alleen al gestampt met slechts suiker, boter en melk heel erg lekker. Met een laagje geroosterde marshmallows bovenop wordt het een spectaculair gerecht! Gebruik bij voorkeur witte marshmallows, die karamelliseren beter.
Categorie desserts, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 82 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
6 g
Vezels 5 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Giet kokend water op de zoete aardappels tot ze half onderstaan. Kook de aardappels in circa 20 minuten zacht. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp met de boter, basterdsuiker, koekkruiden, zout en indien nodig een scheutje kookvocht of melk tot aardappelpuree.
  3. Schep de puree in de ingevette oven­schaal en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet de puree 10 minuten in het midden van de oven.
  4. Strooi de marshmallows over de aardappelpuree. Zet het gerecht 4­5 minuten terug in de oven, tot de bovenkant lichtbruin is. Blijf erbij, want dit gaat snel.

Bereidingstip

Gebruik grote marshmallows en snijd deze eventueel in stukjes.

Voeg aan de aardappelpuree 2 theelepels sinaasappelrasp toe voor extra smaak.

Strooi een laagje grof gehakte pecannoten (150 gram), gemengd met bruine basterdsuiker (50 gram) over de aardappelpuree als deze de eerste 10 minuten in de oven gaat. Maak deze laag eventueel dikker en laat de marshmallows weg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 82 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
6 g
Vezels 5 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.