Overige video's

Zoete-aardappelcurry met kip

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1000 kcal
Koolhydraten 89 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
21 g
Vezels 14 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Verhit de wokolie en roerbak hierin de aardappelblokjes 2-3 minuten. Voeg de kip toe en bak 2-3 minuten mee.
  2. Schep de wokgroente, paksoi en currypasta erdoor en bak circa 2 minuten. Giet de kokosmelk erbij en stoof op een lage stand 7-8 minuten.
  3. Verhit de frituurolie tot 180ºC. Frituur de plakjes zoete aardappel in de olie in 3-4 minuten bruin. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  4. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de chips en partjes limoen.

Bereidingstip

Vervang de zoete aardappelplakjes voor de chips door plakjes pastinaak.

Neem in plaats van currypasta voor dit recept 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel kaneelpoeder en 1 theelepel gemberpoeder (djahé).

Wijnadvies

Het kruidige van deze curry kun je een beetje blussen met Stoney Creek Semillon-Chardonnay of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1000 kcal
Koolhydraten 89 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
21 g
Vezels 14 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

CindyB 13-10-2017
Curry niet heel bijzonder. Beetje waterig. Heb het maar geserveerd met rijst. De zoete aardappelchipjes daarentegen zijn echt heerlijk!