Overige video's

Zoete-aardappel-moussaka

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
14 g
Vezels 6 g
Zout 0,8 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Kook de plakken zoete aardappel circa 8 minuten en giet af.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt, de kaneel, nootmuskaat en oregano toe en bak circa 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk de aubergineplakken met de rest van de olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoge stand en gril hierin de aubergine tot er grillstrepen ontstaan.
  5. Meng de ricotta met de oude kaas en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel wat plakken zoete aardappel over de bodem van de ovenschaal. Schep er vervolgens een laagje van het gehaktmengsel op en leg daarop een paar plakjes gegrilde aubergine. Verdeel daarover weer een laag zoete aardappels, gehaktmengsel en aubergine. Herhaal totdat alles op is.
  7. Verdeel het ricottamengsel als laatste laag erover en bak de moussaka in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
14 g
Vezels 6 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jacqueline 13-12-2019
Heerlijke ovenschotel, iedereen is fan!
En makkelijk te maken en ook goed voor te bereiden en pas later in de oven te schuiven.
Loes Dorenbos-Nollet 16-11-2017
Erg lekker. Ik heb 75 gram geraspte kaas gebruikt en ook nog een schaaltje op tafel gezet.