Overige video's

Zoete aardappel met geroerbakte tuinbonen en chorizo

Eet zoete aardappels eens met tuinbonen en chorizo. Een verrassend lekker recept met de frisse saus van kwark en mayonaise. Het vlees kun je natuurlijk makkelijk achterwege laten of vervangen door iets anders.
Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
4 g
Vezels 12 g
Zout 1,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de aardappels met het snijvlak naar beneden in de schaal en bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten gaar. Bak intussen de chorizo in een droge, hete koekenpan op een lage stand in enkele minuten knapperig.
  2. Voeg de knoflook en tuinbonen toe en roerbak op middelhoge stand in circa 5 minuten beetgaar. Roer de kwark los met de mayonaise, kruiden en bosui en breng op smaak met zout en peper.
  3. Neem de aardappels uit de oven en leg ze met het snijvlak naar boven. Verdeel de tuinbonen en een lepel kwarksaus erover. Bestrooi eventueel met nog wat extra kruiden en serveer met de rest van de saus.

Bereidingstip

Ook lekker: vervang de chorizo in dit recept door blokjes gerookt ontbijtspek of, voor een gerecht zonder vlees, door reepjes zongedroogde tomaat.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
4 g
Vezels 12 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.