Overige video's

Zoervleisch (zuurvlees) uit Limburg

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 56 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
21 g

Bereiden

  1. Roer in een kom azijn en 250 ml water door elkaar. Voeg de laurierbladen en kruidnagels toe. Leg de stukken vlees in deze marinade. Laat het vlees op een koele plaats ca. 12 uur marineren en schep het af en toe om.
  2. Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Zeef de marinade.
  3. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin de uiringen al roerend gedurende een minuut of 10. Voeg halverwege de baktijd de bruine suiker toe en roer goed door de uiringen.
  4. Schep het uimengsel uit de pan. Verhit de rest van de boter in de braadpan en braad de stukken vlees snel aan alle kanten aan. Strooi er zout en peper op.
  5. Giet zoveel marinade bij het vlees dat het voor driekwart onderstaat. Voeg eventueel tussentijds wat extra water toe. Stoof het vlees op een lage hittebron in ongeveer 2 - 2,5 uur gaar.
  6. Voeg na 1 uur de gebakken uien en de laurierbladen toe. Roer de verkruimelde plakken ontbijtkoek erdoorheen als het vlees gaar is.
  7. Geef bij dit gerecht rode kool en/of aardappelpuree.

Wijnadvies

Kies hier voor een stevige, kruidige rode wijn: een Côtes du Rhône (Villages), een Côtes du Roussillon of een Spaanse rode.

Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 56 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
21 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.