Overige video's

Zilvervliesrijst-custard met vanille en frambozen

Een ontbijt of toetje als je stevige trek hebt: zilvervliesrijst-custard met vanille en frambozen. Dit recept is lekker vullend, waardoor je de rest van de ochtend geen honger meer hebt.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de rijst op een lage stand. Voeg het vanillemerg en -stokje toe aan de rijst. Voeg direct de melk toe en laat al roerend circa 10 minuten zachtjes koken.
  2. Roer de custardpoeder los met de suiker en 1 eetlepel melk of water en roer dit door de rijstepap. Laat dit nog 1 minuut zachtjes koken en dikker worden. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. Garneer met de frambozen en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bereidingstip

Dit recept is ook erg lekker met stukjes seizoensfruit, zoals appel en peer.

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.