Overige video's

Zilvervliesrijst-bowl met gepocheerde zalm en avocado

Een sushibowl is superlekker! Helemaal in combinatie met zalm en avocado, dat kan niet misgaan. Met zo’n kom op de bank, wat wil je nog meer?
Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
7 g
Vezels 7 g
Zout 0,8 g
Print

Voorbereiden

Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Kook de rijst. Laat uitstomen en daarna uitgespreid op een schaal afkoelen. Breng een laagje water aan de kook. Bestrijk de zalm met de sojasaus en leg de zalm in het zacht kokende water. Houd het water tegen de kook aan en pocheer de vis afgedekt circa 5 minuten. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen tot lauwwarm. Verdeel in 4 porties.

Bereiden

  1. Schaaf de komkommer in linten en snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin op middelhoge stand 4 spiegeleitjes.
  2. Schep de rijst in 4 kommen en verdeel hierover de komkommer, avocado en zalm. Leg op elke kom een spiegelei en bestrooi met de bosui, munt en sesam. Besprenkel met extra sojasaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 750 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
7 g
Vezels 7 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.