Overige video's

Zelfgemaakte kippenragout

6 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
16 g
Hoofdingrediënten Kip (22)

Voorbereiden

Doe de kip in een pan en giet er zoveel water op dat hij onder staat. Voeg de in kwarten gesneden ui (met het binnenste bruine schilletje er nog omheen voor een mooie gele bouillon), de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de foelie toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan in circa 1/2 uur gaar koken. Laat de kip in de bouillon afkoelen. Neem de kip uit de pan, verwijder het vel, haal het vlees van de botten en snijd het in blokjes. Zeef de bouillon en meet 0,5 liter af.

Bereiden

  1. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en roer er de bloem door. Blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan los laat.
  2. Roer er scheut voor scheut de bouillon door tot het een dikke gebonden saus is. Breng de saus op smaak met citroensap, nootmuskaat, zout en peper. Warm de stukjes kip op in de saus.
  3. Roer de eierdooiers los met de room en roer dit mengsel door de ragout.
  4. Warm goed door maar let op dat de ragout niet meer kookt. Bestrooi met de peterselie.

Variatie

Behalve in een pasteibakje kunt u kippenragout ook serveren met vers of geroosterd brood, in een rijstrand of met gekookte rijst. Er zijn kant-en-klare pasteibakjes verkrijgbaar maar u kunt ze ook eenvoudig zelf maken met bladerdeeg op de volgende manier: Snijd plakjes bladerdeeg uit de diepvries in twee gelijke stukken, bestrijk ze met water en bestrooi ze met sesamzaadjes. Bak ze in circa 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven goudbruin. Snijd ze met een gekarteld mes horizontaal doormidden en leg de bodems op de bordjes. Schep er de ragout op en dek af met de deegdeksels.

Wijnadvies

Een levendige Pinot Blanc uit de Elzas of een Rijnse RieslingKabinett, lekker gekoeld schenken (9-11°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
16 g
Hoofdingrediënten Kip (22)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Wilma Tobben 28-11-2019
Heerlijk vandaag gemaakt. Zelf scheutje witte wijn erbij gedaan.