Overige video's

Zefir
Zefir
(0)

Zefir

Zefir is typisch Russisch schuimgebak en kun je een beetje vergelijken met marshmallows. Een ideale zoete snack voor feestjes en een echte eyecatcher op tafel.
Categorie gebak, tussendoortje
Personen 16 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 90 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0 g

Bereiden

  1. Breng de bosvruchten met 150 gram suiker aan de kook. Pureer met een staafmixer en laat 8-10 minuten sudderen op een lage stand. Roer af en toe. Wrijf het mengsel door een zeef en houd 150 gram vruchtenpuree over. Koel deze puree in een kom op water met ijsblokjes.
  2. Breng voor de siroop 100 ml water met de agar agar tegen de kook aan. Voeg de suiker toe en kook al roerend zachtjes circa 5 minuten, tot de siroop is ingedikt. Houd warm.
  3. Meng het eiwit door de koude vruchtenpuree en klop met een mixer in 8-10 minuten tot stijve pieken. Verlaag de snelheid van de mixer tot de laagste stand en giet de hete siroop in een dun straaltje bij het vruchtenschuim. Verhoog de mixersnelheid en klop nog 3 minuten tot er stevige pieken ontstaan.
  4. Schep het mengsel in de spuitzak en spuit rozetten of wolken op de bakplaat. Laat op kamertemperatuur onafgedekt 6-8 uur drogen. Haal van het bakpapier en leg de zefir op een schaal. Bestrooi licht met poedersuiker.

Bereidingstip

Maak de zefir een dag van tevoren en bewaar luchtdicht in een trommel.

Je gebruikt agar agar als geleermiddel omdat je gelatine niet kunt koken. Bovendien geleert agar agar sneller en is het geschikt voor vegetariër.

Voedingswaarde p.p.
Energie 90 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.