Overige video's

Zeevruchtenpoffertjes met bosui en teriyakisaus

4 gemiddeld hapje, voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Klop de bouillon met het ei, de sojasaus en bloem tot een glad beslag. Voeg de zeevruchten, gember en de helft van de bosui toe aan het beslag.
  2. Verhit de poffertjespan en vet in met de olie. Giet het beslag in de poffertjespan en bak 1-2 minuten aan beide kanten goudbruin.
  3. Meng de mayonaise met de azijn. Schep de mayonaise en de teriyakisaus in de spuitzakjes.
  4. Knip als je diepvrieszakjes gebruikt er een puntje af. Leg steeds 5-7 poffertjes in een cirkel zodat ze elkaar net overlappen.
  5. Spuit eerst een toefje mayonaise op elk poffertje met daarop een iets kleiner drupje teriyakisaus. Bestrooi eventueel met de rest van de bosui.

Wijnadvies

Green Grüner Veltliner combineert goed met dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.