Overige video's

Zeeuwse vissoep met room en dragon

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
8 g

Bereiden

  1. Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en de wortel met de dragon en de saffraan circa 5 minuten op lage stand tot alles licht verkleurd is.
  2. Voeg de tomaten, bloem en visfilet toe en laat een paar minuten zachtjes mee bakken.
  3. Roer de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten op lage stand koken en pureer deze dan.
  4. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw even aan de kook.
  5. Warm de laatste minuut de garnalen mee en serveer de soep met een paar gesnipperde blaadjes dragon en wat versgemalen peper.

Variatie

Vervang garnalen eens door gerookte zalm of mosselen.

Wijnadvies

Zeeuwse specialiteit, maar schenk niet te zuinig… Want Indomita Sauvignon Blanc is hier heerlijk bij. En niet te vergeten Sea Breeze. De zee is in Zeeland immers vlakbij..

Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.