Overige video's

Zeeuws mosselpannetje

Doe net alsof je in Zeeland bent met dit Zeeuwse mosselpannetje. Een makkelijk en snel recept om zelf mosselen te bereiden vind je hier. Lekker om te dippen in een zelfgemaakt sausje.
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 5,2 g
Print

Bereiden

  1. Controleer de mosselen voor het bereiden. Verwijder beschadigde mosselen of mosselen die wijd open staan en onder koud stromend water of na een tik op het werkvlak niet sluiten.
  2. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit hierin de ui, prei, bleekselderij en winterwortel 2-3 minuten. Leg de mosselen erop, met daarop de laurier, bladselderij, ansjovis, citroenrasp en -sap.
  3. Giet de visbouillon erover en kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten, tot alle mosselen openstaan. Schud de mosselen regelmatig om. Verwijder de laurierblaadjes.
  4. Serveer de mosselen eventueel met zeekraal erop. Lekker met stokbrood of friet en mosterdsaus (zie tip).

Bereidingstip

Het is heerlijk om mosselen en stokbrood te dippen in een sausje. Maak zelf een simpele en smaakvolle mosterdsaus van 2 eetlepels grove mosterd, 200 ml crème fraîche en een scheutje witte wijn.

Wijnadvies

Schenk bij dit mosselpannetje een frisse witte wijn uit Duitsland: J. Meyer Pinot Blanc. Deze kun je ook gerust gebruiken om de mosselen in te koken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
3 g
Vezels 4 g
Zout 5,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.