Overige video's

Zalmvinken op risotto met voorjaarsgroenten

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 870 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 55 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
12 g

Bereiden

  1. Maal de zalmfilet met het citroensap, de mosterd en bosui grof.
  2. Leg de plakken rauwe ham naast elkaar. Vorm met vochtige handen rolletjes van het vismengsel en leg ze in het midden van de ham. Vouw de ham om de uiteinden van de visrolletjes en rol de ham verder eromheen. Leg even in de koelkast.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie en roerbak hierin de spinazie totdat deze geslonken is. Voeg de waterkers toe. Schep de groenten in een zeef en druk het vocht eruit.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Bak de rijst 2 minuten mee tot de korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Ga zo circa 20 minuten door tot de rijst beetgaar is en schep na circa 10 minuten de venkel erdoor.
  5. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de zalmvinken rondom in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  6. Schep de spinazie, waterkers en kaas door de risotto en verwarm even. Serveer de zalmvinken op de risotto.

Bereidingstip

Vervang de waterkers in dit recept eventueel door extra spinazie.

Neem kabeljauw in plaats van zalm en rol de vis in lange linten courgette.

Wijnadvies

Het perfecte gerecht voor Chardonnay van Park Villa.

Voedingswaarde p.p.
Energie 870 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 55 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Biekje Kater 23-04-2017
Een geslaagd recept. Makkelijk te maken en zeker voor herhaling vatbaar. Alleen laat ik dan de waterkers weg, want die heeft eigenlijk geen toegevoegde waarde. De smaak ervan gaat volkomen ten onder aan de spinazie. Voor een beetje bite in de risotto ga ik wel wat geroosterde pijnboompitten of zonnepitten toevoegen.