Overige video's

Zalmterrine

8 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g

Bereiden

  1. Vet de cakevorm in en beleg met de plakken gerookte zalm. Laat aan de bovenkant overhangen. Zet dit in de koelkast.
  2. Klop de eiwitten los met een snuf zout en peper en giet dit over de broodblokjes in een schaal. Laat even weken.
  3. Verwarm intussen de boter en fruit de ui circa 5 minuten zacht. Blus af met de wijn en laat dit op hoge stand inkoken tot de helft. Laat even afkoelen en giet dit bij het broodmengsel.
  4. Klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 150°C. Doe 2/3 van de zalmblokjes samen met het brood- en wijnmengsel, wat zout en peper in een keukenmachine en maal dit fijn.
  6. Snijd de rest van de zalmblokjes in dobbelsteentjes en schep deze door het mengsel. Spatel de geklopte slagroom er voorzichtig doorheen. Stort dit mengsel in de vorm en strijk glad.
  7. Vouw de overhangende gerookte zalm eroverheen en dek af met aluminiumfolie. Zet de vorm in een ovenschaal en giet er kokend water omheen tot net aan de rand.
  8. Bak de terrine in circa 35 minuten gaar in de oven. Neem het folie weg en laat afkoelen tot lauwwarm. Stort de terrine op een schaal en laat verder afkoelen.

Wijnadvies

En bij de terrine wordt het extra genieten als je daar Chardonnay van Sensas, Jean Sablenay of Indomita bij schenkt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.