Overige video's

Zalmterrine met avocado en garnalen
Zalmterrine met avocado en garnalen
(7)

Zalmterrine met avocado en garnalen

Categorie brunch, lunch, voorgerecht
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Besprenkel de avocado met het citroensap. Meng de kwark met de mascarpone, citroenrasp, zout en peper.
  2. Verdeel dit mengsel over 2 kommen. Roer door de ene helft de mierikswortel en door de andere helft de mosterd.
  3. Snijd de korsten aan de zijkant van het brood. Snijd het brood in lange plakken en snijd alle korst eraf. Rol iets platter.
  4. Bekleed de cakevorm met folie en laat dit royaal overhangen. Bestrijk een broodreep met mierikswortelcrème en leg met de besmeerde kant naar boven in de vorm. Verdeel daarover 1/3 van de zalm, de helft van de avocado en leg een laagje paprika erop.
  5. Bestrijk een broodreep aan beide kanten met mosterdcrème, leg in de vorm en leg daarop een laagje paprika, de rest van de avocado en de helft van de overige zalm (zet de rest in de koeling).
  6. Bestrijk een broodreep aan een kant met mierikswortelcrème en leg met de besmeerde kant op de zalm om af te dekken. Vouw het folie over het brood.
  7. Leg er een vol literpak (bijv. melk) op zodat het iets verzwaard is en zet de terrine minimaal 3 uur in de koelkast. Meng de kwarkcrème die over is door elkaar.
  8. Vouw het folie open, keer de terrine en verwijder het folie. Bestrijk de terrine met de kwarkcrème en bekleed de bovenkant met de overige zalm.
  9. Leg plakjes ei en garnalen erop. Bestrooi de zijkanten en bovenkant met de dille en bieslook. Snijd de terrine in plakken.

Bereidingstip

Neem ricotta of roomkaas voor dit recept in plaats van mascarpone.

Varieer met de vulling. Kies eens voor plakjes komkommer, groene asperges, kappertjes of bosui en leg rolletjes ansjovis tussen de plakjes ei.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.