Overige video's

Zalmtartaar met gepocheerd ei
Zalmtartaar met gepocheerd ei
(1)

Zalmtartaar met gepocheerd ei

Categorie voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g

Bereiden

  1. Meng de sjalotjes met 1 eetlepel azijn, de olie en de honing. Schep de komkommer om met de zalmfilet en zout en peper naar smaak tot zalmtartaar.
  2. Zet de kookring op een bord en vul deze met de zalmtartaar. Druk een beetje aan en verwijder de kookring. Vorm zo vier taartjes. Druppel de sjalottenvinaigrette erover.
  3. Verhit de rest van de azijn met 1 liter water en 1 theelepel zout tot het kookpunt. Breek de eieren een voor een in een beker of een kommetje. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Laat ze na elkaar in het water glijden en pocheer ze 3-4 minuten net onder het kookpunt. S
  4. chep de eieren met een schuimspaan uit het vocht, laat ze uitlekken en leg ze op de zalmtartaartjes. Bestrooi rijkelijk met peterselie. Lekker met geroosterd witbrood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.