Overige video's

Zalmtaartje met mascarpone

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
29 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed elk taartvormpje met 2 plakjes bladerdeeg en snijd het deeg rondom netjes bij.
  2. Prik met een vork gaatjes in het deeg en verdeel er de plakjes courgette over. Bestrooi licht met zout en peper. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartjes circa 10 minuten voor. Neem ze uit de oven en leg de moten zalm op de courgette.
  3. Klop het ei los met de crème fraîche en wat zout en peper. Verdeel dit over de taartjes en bak ze in circa 10 minuten helemaal gaar en bruin.
  4. Roer ondertussen de mascarpone los met citroenrasp en -sap en breng op smaak met zout en peper.
  5. Neem de taartjes voorzichtig uit de vormpjes. Verdeel de waterkers over 4 borden en zet er een taartje op. Verdeel over elk taartje een lepel mascarpone.
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
29 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.