Overige video's

Zalmtaart met courgette en kaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
25 g
Hoofdingrediënten Courgette (263) Courgette (263)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Druk de naden van het bladerdeeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem.
  2. Leg een stuk bakpapier met daarop de steunvulling op de deegbodem. Bak het deeg 12 minuten voor in het midden van de oven. Verwijder daarna de steunvulling en bakpapier.
  3. Verhit de olijfolie en bak hierin de courgette en sjalotjes in 2-3 minuten beetgaar.
  4. Verdeel de helft van het courgettemengsel over de taartbodem. Bestrooi met 1 eetl. tijm. Verdeel de zalm erover, met daarover de rest van het courgettemengsel.
  5. Klop de eieren los met de kookroom, kaas en de rest van de tijm, peper en zout. Giet dit mengsel over de taartvulling.
  6. Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

Variatie

In plaats van zalm kan ook tonijn worden gebruikt. De tijm kan worden vervangen door koriander.

Wijnadvies

Verrukkelijk met een Duitse Riesling Classic, een Côtes de Provence rosé of een Pinotage rosé.

Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
25 g
Hoofdingrediënten Courgette (263) Courgette (263)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.