Overige video's

Zalmrolletjes met kruidenkaas en zoete mosterdcrème

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g
Print

Bereiden

  1. Leg op een stuk vershoudfolie van circa 40 cm lang de plakjes zalm, elkaar overlappend, in een rechthoek van circa 25 x 30 cm.
  2. Boen de sinaasappel schoon met heet water en rasp 1 eetlepel van de schil. Pers de vrucht en zet het sap apart.
  3. Pureer de bieslook en peterselie en meng dit door de roomkaas. Meng ook sinaasappelrasp en zout en peper erdoor.
  4. Strijk dit mengsel met een spatel of pannenkoekmes over de zalm. Verdeel de paprikareepjes en wat basilicumblaadjes over de roomkaas.
  5. Laat de randen van de zalm aan de lange zijde 1 cm vrij. Rol de zalm op tot een stevige rol.
  6. Vouw de folie strak dicht en leg de zalmrol minimaal 1 uur in de koelkast. (Kan een dag van tevoren).
  7. Meng de crème fraîche met de mosterd, de honing en 1 eetlepel sinaasappelsap. Verwijder de folie van de zalm.
  8. Snijd de rol met een nat scherp mes in plakken van 1 cm. Leg de rolletjes naast elkaar op de borden met de mosterdcrème erbij. Garneer met basilicumblaadjes.

Wijnadvies

Een heerlijk gerecht met de wat vollere Riesling van Arthur Metz en de wat frissere Lizard. Ook Sauvignon Blanc van Sensas, Danie de Wet en Gamma gaan goed samen met de zalm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.