Overige video's

Zalmroerbak met broccoli en paprika

2 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
6 g
Hoofdingrediënten Broccoli (124) Gele paprika (119)

Bereiden

  1. Kook de broccoli 4 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 Watt), giet af en spoel er koud water over. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit.
  2. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de vis­repen met citroenrasp 2-3 minuten op een hoge stand. Bestrooi de zalm met zout en peper, schep de vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gember, knoflook, ui en paprika 3-4 minuten.
  4. Schep de broccoliroosjes erdoor en bak nog 2 minuten.
  5. Voeg de vis, het citroensap en de sojasaus toe en verwarm even.
  6. Serveer het gerecht bestrooid met sesamzaad (eventueel geroosterd in een droge hete koekenpan) en bosui.

Wijnadvies

Bourgogne Chardonnay. Maar ook een rosé van Jean Sablenay is een graag geziene tafelgenoot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
6 g
Hoofdingrediënten Broccoli (124) Gele paprika (119)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.