Overige video's

Zalmquiche met karameluien

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 860 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
32 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156) Courgette (263)

Bereiden

  1. Laat de vellen deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm de boter en laat de sjalotten op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin bakken. V
  3. oeg de tijm en suiker toe en laat de uien op lage stand nog 5 minuten goudbruin karameliseren.
  4. Vet ondertussen de vormpjes in met boter en bestuif met bloem.
  5. Verdeel het deeg over de bodem en druk de randen goed aan. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper.
  6. Verdeel de zalm en courgette om en om over de deegvormpjes en bestrooi met zout en peper.
  7. Giet het eimengsel erover en schud even met de vorm om alles goed te verdelen.
  8. Schep de sjalotten erop en bestrooi met de kaas. Bak de quiches in 15 tot 20 minuten gaar.

Bereidingstip

Lekker met een rucolasalade.

Variatie

In plaats van courgette kunt u ook champignons of kerstomaten gebruiken.

Wijnadvies

Vanwege de wat zoetige uien een wat vollere witte. Denk aan de Landenwijn Australië. Chardonnay-fans kiezen voor Sunny Mountain of Yellow Tail. Die van Danie de Wet en Viña Maipo zijn iets frisser.

Voedingswaarde p.p.
Energie 860 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
32 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156) Courgette (263)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.