Overige video's

Zalmpotjes
Zalmpotjes
(4)

Zalmpotjes

Het recept voor het klassieke voorgerecht zalmpotjes vind je hier! Eenvoudig om te maken: in een kwartier tijd heb je de potjes met zalm gevuld. Het enige wat dan nog rest is: koelen! Een perfect voorgerecht voor kerst.
Categorie voorgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
22 g
Vezels 2 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de boter met een snuf nootmuskaat en bak hierin de zalm let 6-10 minuten op een lage stand, tot de zalm net gaar is. Verdeel de zalm over de schaaltjes en duw een beetje aan.
  2. Houd 2 theelepels bieslook apart. Voeg de rest van de bieslook toe aan het bakvet en giet dit over de zalm. Zet circa 1 uur in de koelkast, tot de boter is gestold. Garneer met de overige bieslook.
  3. Snijd het stokbrood in sneetjes. Rooster de sneetjes stokbrood. Serveer de zalmpotjes op een bordje met de sneetjes stokbrood erbij en garneer met een partje citroen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
22 g
Vezels 2 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.