Overige video's

Zalmnestjes met krokante eieren

4 gemiddeld ontbijt, brunch, lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Kook de eieren 4 minuten en laat ze daarna 'schrikken' door er koud water over te gieten.
  2. Pel ze en leg ze op een stuk keukenpapier of een schone doek.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg er zout en peper aan toe.
  4. Meng het witbroodkruim met het sesamzaad en peper. Verhit de frituurolie tot 180°C.
  5. Rol de eieren door de bloem en zorg dat ze goed bedekt zijn. Haal ze daarna door het eiwit en rol ze door het broodkruim. Het hele ei moet goed bedekt zijn.
  6. Frituur ze met behulp van een schuimspaan 3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Verdeel de sla over 4 borden. Sprenkel de dressing erover. Leg de zalm als een nestje in het midden van de sla en zet de eieren erin.

Bereidingstip

Lekker met geroosterd brood.

Variatie

Vervang de sla door kort gekookte groene asperges die, in grote stukken gesneden, als een stapeltje onder de zalm gelegd worden. Voeg 1 theelepel geraspte mierikswortel bij de dressing.

Wijnadvies

Bij de nestjes smaakt Arthur Metz Pinot Blanc heel goed. Wie liever een wat drogere en knapperigere witte wijn blieft, schenkt Jean Sablenay, Qué Mas, Indomita of de biologische Gamma Sauvignon Blanc.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.