Overige video's

Zalmmousse

8 gemiddeld brunch, voorgerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g

Bereiden

  1. Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Bekleed de schaaltjes met vershoudfolie en laat de randen overhangen, zodat je het geheel later kunt afdekken.
  2. Bekleed de vormpjes met de helft van de zalm.
  3. Verwarm het sinaasappelsap. Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door het sap. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  4. Snijd de rest van de zalm in kleine stukjes. Meng de roomkaas goed met het gelatinemengsel. Roer de zalm, chilipoeder en de peperbessen erdoor.
  5. Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door het zalmmengsel.
  6. Schep dit in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
  7. Dek af met vershoudfolie en laat in circa 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Verwijder de folie en stort de mousse op bordjes. Verwijder de rest van de folie en garneer met dille.

Variatie

Vervang de peperbessen door wat gemalen vierseizoenenpeper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.