Overige video's

Zalmkoekjes met zoetzure komkommerdip

4 gemiddeld hapje, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
7 g
Vezels 4 g
Zout 0,4 g

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Voeg de komkommer, azijn en suiker toe en warm een halve minuut door tot de suiker is opgelost.
  2. Schep in een kommetje en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast. Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar en stamp tot een puree.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de aardappelpuree in een keukenmachine en voeg de zalm, crème fraîche, peterselie, bieslook, bloem en het ei toe.
  4. Maal tot een geheel en breng op smaak met zout en peper. Maak met vochtige handen 16 koekjes van het mengsel en leg de zalmkoekjes op de bakplaat.
  5. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Keer halverwege.
  6. Serveer de zalmkoekjes met de zoetzure komkommerdip. Lekker met een groene salade.

Wijnadvies

De zoetzure komkommerdip bij de zalmkoekjes vraagt om een frisse wijn, zoals de Poppy Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.

Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
7 g
Vezels 4 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.