Overige video's

Zalmkoekjes met noedels en grapefruit

Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
8 g
Vezels 5 g
Zout 4 g
Print

Voorbereiden

Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Meng de zalm met de gember, rode peper, 3 eetlepels koriander, de eieren, 2 eetlepels bosui en paneermeel. Vorm 12 burgertjes van dit mengsel en leg ze op een bord. Dek af met folie en zet 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Bereiden

  1. Bereid de noedels. Verhit intussen 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan. Bestrooi de zalmkoekjes met de bloem en bak ze vervolgens aan beide kanten goudbruin.
  2. Verhit de rest van de olie en bak hierin de noedels met de vissaus, sojasaus en rijstazijn. Schep de rest van de koriander erdoor.
  3. Schil de grapefruits dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Verdeel de noedels in 4 porties en leg als een nestje op elk bord.
  4. Bestrooi met de cashewnoten en de rest van de bosui. Leg de zalmkoekjes en partjes grapefruit erop en serveer direct.

Bereidingstip

Gebruik voor dit recept krab uit blik in plaats van zalm.

Wijnadvies

Zuydpunt Chenin Viognier is zowel zacht als aromatisch bij de oosterse smaken van deze zalmkoekjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
8 g
Vezels 5 g
Zout 4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.