Overige video's

Zalmkoekjes met mosterdmayonaise

8 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
6 g
Hoofdingrediënten Bleekselderij (167)

Bereiden

  1. Meng de zalm met de sjalotjes, bleekselderij, bosui, de helft van het broodkruim, het ei, de crème fraîche en de bloem. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Vorm er 8 balletjes van en druk ze plat. Haal door de rest van het broodkruim en druk dit een beetje vast.
  3. Zet de koekjes eventueel even in de koelkast zodat ze iets steviger worden.
  4. Maak intussen de mosterdmayonaise. Klop in een keukenmachine of met een staafmixer de eidooier, mosterd, citroensap en -rasp door elkaar.
  5. Giet er al kloppend de zonnebloemolie in een dun straaltje bij tot de mayonaise dik genoeg is.
  6. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalmkoekjes 2-3 minuten per kant.
  7. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de mosterdmayonaise.

Bereidingstip

Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn.

Vervang de bleekselderij door grof geraspte knolselderij.

Neem prei of bieslook in plaats van bosui.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
6 g
Hoofdingrediënten Bleekselderij (167)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.