Overige video's

Zalmkoekjes met boerenkool

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de aardappels en boerenkool in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stamp tot een fijne puree.
  2. Rasp de schil van de citroen.
  3. Laat de puree een beetje afkoelen en meng het ei, de zalm, bieslook en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel het mengsel in 12 balletjes. Druk de balletjes plat en bestuif ze rondom met de bloem.
  5. Leg de zalmkoekjes op een bord, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zalmkoekjes in 2 porties op een hoge stand in circa 6 minuten rondom goudbruin.
  7. Snijd de geraspte citroen in partjes en serveer bij de zalmkoekjes.
  8. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Amsterend 07-01-2016
Was een prima recept! Denk alleen volgende keer paneermeel te proberen ipv van bloem; maakt het misschien wat krokanter.