Overige video's

Zalmhapjes met kleverige mangochutney

12 gemiddeld brunch, hapje, voorgerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print

Voorbereiden

Begin met de mangochutney. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, rode peper en gember fijn. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin het knoflook-uimengsel circa 3 minuten. Voeg de kerrie, mango, suiker en 50 ml water toe en laat circa 20 minuten pruttelen tot het mengsel de dikte van jam heeft. Voeg tijdens het koken eventueel een extra scheutje water toe. Voeg het limoensap toe en breng de chutney op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk ze met boter.
  2. Druk steeds voorzichtig 2 vellen filodeeg in de muffinbakjes. Maal de zalm met de bosui, limoenrasp, -sap en sojasaus fijn in de keukenmachine.
  3. Verdeel het zalmmengsel over de filobakjes en bak in de oven in circa 15 minuten krokant.
  4. Serveer de zalmhapjes met de kleverige mangochutney en garneer met flinterdunne plakjes limoen.

Bereidingstip

De mangochutney blijft nog ongeveer een maand goed in een gesteriliseerde pot in de koelkast. Ook lekker bij kip, curry's en een kaasplankje.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.