Overige video's

Zalmfilet met sinaasappel en venkel
Zalmfilet met sinaasappel en venkel
(2)

Zalmfilet met sinaasappel en venkel

Een lekkere lichte maaltijd die in no time op tafel staat. Deze zalmfilet met sinaasappel en venkel serveer je met een stukje brood en je hebt een lekker gerecht op tafel staan!
Categorie brunch, lunch, klein gerecht, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zalm in 4 porties en dep droog. Verwijder de stelen en het loof van de venkel. Houd het loof apart. Snijd de venkel en sinaasappel in plakken van ½ cm dik.
  2. Verdeel de venkel met de sinaasappel erop over de ovenschaaltjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
  3. Rooster de vis circa 15 minu­ten in de oven. Besprenkel voor het serveren met witte wijn. Bestrooi met de peterselie en de dille en garneer met het venkelgroen. Lekker met ciabatta.

Wijnadvies

Bij gerechten met een volle en vette smaak serveren we ook een wijn die een klein vetje in het mondgevoel geeft. Schenk bij deze zalmfilet Favoritos Chardonnay-Viognier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.