Overige video's

Zalmfilet met peterselietapenade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
13 g

Bereiden

  1. Schaaf de wortel in lange linten en kook 4-5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Rasp 1 eetlepel van de schil van de citroen en 1 eetlepel van de sinaasappel. Verwijder de rest van de schil, snijd de partjes uit de vliesjes en gebruik ze als garnering.
  3. Meng de citroen- en sinaasappelrasp met de ui, knoflook, peterselie, kappertjes en 2 eetlepels olijfolie tot een tapenade.
  4. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en de boter en bak hierin de zalm in circa 2 minuten per kant goudbruin.
  5. Verwarm intussen de wortellinten afgedekt 2 minuten in de magnetron op 800 watt of verwarm ze in een vergiet boven een pan kokend water.
  6. Verdeel de wortel over de borden, leg de zalm erop en verdeel de tapenade erover. Garneer met sinaasappel en citroen. Lekker met gebakken krieltjes.

Variatie

Combineer wortel eens met courgette.

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.