Overige video's

Zalmfilet met mascarpone en zongedroogde tomaat

Met dit hoofdgerecht steel je de show! Dit recept met zalm, mascarpone en tomaat valt gegarandeerd in de smaak. Tip: drink dezelfde witte wijn (bij voorkeur chardonnay) die je in het gerecht gebruikt.
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de zalm droog met keukenpapier. Leg de filets in een ovenschaal en maal zout en peper erover. Bestrooi met de zongedroogde tomaten. Leg de kerstomaatjes (liefst aan de tak) in de andere ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  2. Roer de wijn en mascarpone in een kom los en giet over de zalm. Verdeel de boter in stukjes over de filets. Bak de vis in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Zet de schaal met tomaatjes erbij in de oven.
  3. Roer de saus uit de ovenschaal even door en schep op voorverwarmde borden. Leg de zalm erop. Serveer met de geroosterde tomaatjes en bestrooi met basilicum.

Wijnadvies

Schenk bij de zalmfilet met mascarpone en zongedroogde tomaat een uitbundige Chardonnay. Gebruik dezelfde wij in het recept en je zult proeven dat de smaken 'bij elkaar komen'.

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Redactie Boodschappen 22-02-2021
De schaal met tomaten gaat tegelijk met de zalm in de oven.
Toon 20-02-2021
Gaat de schotel met de tomaten ook de oven in???
Redactie Boodschappen 11-02-2021
Die geroosterde tomaatjes uit de schaal serveer je bij de zalm.