Overige video's

Zalmfilet met gebakken tomaatjes en gemberrijst

Bereid eens wat vaker zalm en ontdek zelf hoe makkelijk het eigenlijk is. Dit recept met zalmfilet, gebakken tomaatjes en gemberrijst staat binnen een kwartier op tafel. Een handig recept voor doordeweeks dus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 6,3 g
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit de koekenpan opnieuw op een hoge stand met de olie en bak hierin de zalm.
  2. Keer de zalm na circa 4 minuten om en voeg de tomaatjes toe. Bak circa 6 minuten op middelhoge stand. Voeg de helft van de sojasaus en de helft van de gember toe. Bak nog 1 minuut en neem de pan dan van de warmtebron.
  3. Giet de rijst af en meng met de rest van de gember en sojasaus. Schep in een kom en serveer bij de zalm en tomaatjes. Bestrooi met de sesam. Garneer met limoen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 6,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.