Overige video's

Zalmduo Wellington met saffraansaus
Zalmduo Wellington met saffraansaus
(1)

Zalmduo Wellington met saffraansaus

Dit recept is het ultieme kerstgerecht! Deze zalmpakketjes worden nog lekkerder met een witte wijn-saffraansaus erbij!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 925 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
30 g
Vezels 3 g
Zout 2,3 g

Voorbereiden

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot minimaal 4 minuten op een lage stand. Voeg de rucola toe en laat kort slinken. Schep in een kom en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de panko erdoor. Laat het bladerdeeg in de verpakking ontdooien. Spoel de zalm onder koud water af en dep goed droog. Maal royaal zout en peper erover.

Bereiden

  1. Leg 4 plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Leg op elk deegplakje een plakje gerookte zalm.
  2. Leg de stukken zalm erop en verdeel de rucolavulling erover. Als de zalm niet helemaal binnen het deeg past, snijd de vis dan bij en leg de losse stukjes op de filet.
  3. Vouw de gerookte zalm aan alle kanten naar boven over de verse zalm.
  4. Maak de randen van het deeg een beetje nat. Rol 4 plakjes bladerdeeg een beetje uit en leg ze over de zalm. Druk de randen van het deeg rondom goed op elkaar en druk eventueel extra aan met een vork.
  5. Snijd het laatste plakje deeg in dunne reepjes en decoreer de Wellingtons hiermee. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  6. Bestrijk de Wellingtons met het ei en bak laag in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Zet de laatste 5 minuten de borden in de oven.
  7. Schep de Wellingtons op de warme borden en serveer met een royale lepel witte wijn-saffraansaus (zie tip).

Bereidingstip

Serveer met een witte wijn-saffraansaus (klik hier voor het recept).

Dit recept is lekker met bijgerechten als gestoofde prei, spinazie, geroosterde witlof en romige aardappelpuree.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 925 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
30 g
Vezels 3 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.