Overige video's

Zalmcrostini met citroen-dillecrème

2 eenvoudig brunch, lunch, hapje
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood in schuine plakken.
  2. Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie. Leg het brood naast elkaar op de bakplaat en rooster het 8-10 minuten in de oven.
  3. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil. Gebruik de rest van de citroen als garnering.
  4. Meng crème fraîche met citroenrasp en een deel van de dille.
  5. Bestrijk de broodplakken met de citroen-dillecrème. Verdeel de zalm erover, maal een beetje peper over de zalm en garneer met de kappertjes, de citroen en de dille.

Variatie

Snijd de zalm eens in reepjes en serveer deze met de crème fraîche op een lepel of op een plak geroosterde courgette. Vervang citroen door sinaasappel.

Wijnadvies

Vanwege het ‘zuurtje' van de citroen ook graag wit met een beschaafd zuurtje: Sauvignon Blanc. Denk aan Danie de Wet, Indomita of Touraine.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.