Overige video's

Zalmcarpaccio met rucola en krab

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g
Hoofdingrediënten Gerookte zalm (119) Rucola (250)

Bereiden

  1. Haal de krabvlokken een beetje uit elkaar of snijd de krabsticks iets kleiner.
  2. Leg de plakjes gerookte zalm naast elkaar op 4 borden. Rooster de sesamzaadjes in een hete droge koekenpan goudbruin in 1 minuut. Als de zaadjes opspatten zijn ze goed.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Schep de bosuitjes door de krabvlokken.
  4. Leg een pluk rucola op de zalm. Verdeel daarover de krab met bosui als een soort nestje.
  5. Giet de dressing erover. Garneer met citroen en strooi de sesamzaadjes erover.

Wijnadvies

Sauvignon blanc of een lichte chardonnay. Ook aangenaam met riesling of Oostenrijkse Grüner Veltliner. Heel verrassend met zo'n vrolijk schuimende Prosecco.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g
Hoofdingrediënten Gerookte zalm (119) Rucola (250)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.