Overige video's

Zalmcarpaccio met oosterse dressing

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Hoofdingrediënten Gerookte zalm (114)

Bereiden

  1. Verdeel de gerookte zalmfilet over 4 borden. Maal er peper over en besprenkel de vis met citroensap. Houd wat van het groen van de bosui apart voor de dressing.
  2. Verdeel de uiringetjes over de zalm. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg het uitjesloof toe.
  3. Sprenkel een beetje dressing over de zalm en geef de rest er apart bij.

Bereidingstip

Geef er repen geroosterd pitabrood of naanbrood met knoflookolie (roerbakolie of arachideolie met een geperst teentje knoflook) bij.

Variatie

In plaats van gerookte zalm is heel dun gesneden verse zalm ook heel lekker. De oosterse dressing kan worden vervangen door een tomatensaus van 200 ml gezeefde tomaten, 1 geraspt sjalotje, 1 teentje geperste knoflook, peper en 1 theel. geraspte gemberwortel of mespuntje gemberpoeder.

Wijnadvies

Een verrukkelijk voorgerecht, maar met het citroensap, de uitjes, de zoute vissaus en de zoetere sojasaus is het vrij moeilijk combineren. Kies voor een exotische Chenin Blanc, uit Zuid-Afrika

Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Hoofdingrediënten Gerookte zalm (114)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.