Overige video's

Zalmburger met pittige mayo en komkommersalade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 1 g

Voorbereiden

Mix de stukjes zalm met het eiwit, citroensap, een snuf zout en peper in een keukenmachine tot een grof gehakt. Schep met de hand 3 eetlepels bosui en eventueel paneermeel erdoorheen als het gehakt te nat is. Vorm met natte handen 4 grote burgers van het zalmgehakt en leg afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Maak een salade van de komkommer, de rest van de bosui, peterselie en radijs. Schep een paar druppels citroensap en 1 eetlepel olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalmburgers om en om in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  3. Snijd intussen de broodjes door en meng de mayonaise met de mierikswortel. Bestrijk de broodjes met de saus en verdeel wat salade erover.
  4. Leg de zalmburgers erop en steek de broodkapjes vast met een prikker. Serveer de rest van de salade erbij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
4 g
Vezels 3 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.