Overige video's

Zalmburger met kropsla en kruidenboter

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
59 g
30 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156)

Voorbereiden

Maal voor de kruidenboter de boter in een keukenmachine fijn met de citroenrasp, alle kruiden, zout en peper. Schep dit mengsel met een spatel uit de kom en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Bereiden

  1. Spoel de mengkom van de boter niet schoon, maar gebruik deze om de stukjes ijskoude zalm fijn te malen met de knoflook, zout en peper. Vorm van dit zalmgehakt 4 platte burgers.
  2. Bestrijk een grillpan met olie en verhit deze. Gril hierin de burgers in een paar minuten per kant om en om goudbruin.
  3. Verwarm het brood eventueel 2-3 minuten in de oven of tussen de contactgrill. Snijd de punten brood open en besmeer deze met de kruidenboter.
  4. Serveer met de zalmburgers, kropsla en rauwkost.

Bereidingstip

Worden de slabladeren al wat slapper? Leg ze dan even in een bak met ijskoud water, daar frissen ze van op!

Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
59 g
30 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.