Overige video's

Zalmburger met dille en rode ui

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
6 g

Bereiden

  1. Snijd of hak de zalmfilet zeer fijn, bij voorkeur in een keukenmachine.
  2. Meng de gehakte zalm met de ui, dille en citroenrasp. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.
  3. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Meng intussen de komkommer met de venkel en breng op smaak met citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
  5. Bestrijk de zalmburgers met de olie en gril ze aan beide kanten circa 2 minuten op de barbecue.
  6. Snijd de broodjes open en beleg ze met de komkommer-venkelsalade. Leg een zalmburger erop, verdeel er wat tartaarsaus over en garneer met een pluk rucola. Dek af met een broodkapje. Serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.