Overige video's

Zalmburger met dille en komkommersalade

4 gemiddeld lunch, snack, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 1,1 g

Voorbereiden

Maal de zalm in de keukenmachine met de helft van de dille, de bosui, het ei, zout en peper tot een smeuïg gehakt. Vorm 4 burgers en laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Meng intussen de komkommer met een snuf zout, schep in een fijne zeef en laat 10 minuten uitlekken. Meng de uitgelekte komkommer met de zure room, mayonaise, mierikswortel en de rest van de dille. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Bak de zalmburgers in een ingevette (grill)pan in circa 5 minuten aan beide kanten gaar. Snijd de broodjes open en bestrijk met een beetje van de komkommersalade.
  2. Beleg 4 helften met een paar blaadjes rucola en leg een burger erop. Schep nog een lepel komkommersalade erop en dek af met het kapje.
  3. Lekker met friet of een friszure aardappelsalade met appel en rucola.
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.