Overige video's

Zalmburger met avocado

Zalm en avocado is een gouden combinatie. Zo ook op deze hamburger! Lekker als lunch, maar met wat frietjes erbij natuurlijk ook geweldig als avondmaaltijd.
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
12 g
Vezels 6 g
Zout 1,1 g
Print

Bereiden

  1. Maal de zalm circa 5 seconden in de keukenmachine. Voeg de bloem, kerrie, de helft van de bieslook, zout en peper toe en maal nog een keer 5 seconden. Vorm met vochtige handen 4 zalmburgers ervan. Zet even afgedekt in de diepvries zodat ze iets steviger worden. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Meng de rest van de bieslook met de zure room. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de zalmburgers met olijfolie. Leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster in 5-8 minuten per kant goudbruin en bijna gaar.
  3. Besprenkel de snijkant van de broodjes met olijfolie en leg de laatste 5 minuten erbij op de bakplaat.
  4. Bestrijk de onderste helften van de broodjes met een beetje saus. Verdeel de sla erover en leg de zalmburgers erop. Maak af met de avocado en rest van de saus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
12 g
Vezels 6 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.