Overige video's

Zalmbonbon met Hollandse garnalen
Zalmbonbon met Hollandse garnalen
(10)

Zalmbonbon met Hollandse garnalen

Op zoek naar een lekker recept voor een zalmbonbon? Niet moeilijk om te maken, maar het
ziet er al snel chic uit op het bord. Varieer met de vulling en gebruik ricotta, roomkaas of mascarpone. Ook lekker als hapje!
Categorie hapje, amuse, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 0 g
Zout 5,1 g

Bereiden

  1. Bedek 4 kleine kommetjes met vershoudfolie en verdeel de zalm erover. Zorg dat de plakjes zalm overlappen zodat er geen gaten ontstaan. Laat de zalm iets over de rand hangen, zodat je de bonbons makkelijk kunt dichtvouwen.
  2. Meng de crème fraîche met de mayonaise, citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Hak 200 gram garnalen fijn. Schep de gehakte garnalen, sjalot, kappertjes en dille door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de vulling over de zalm in de kommetjes en vouw de randen dicht naar binnen. Trek het folie strak zodat er een mooi pakketje ontstaat. Laat de zalmbonbons minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Leg de zalmbonbons omgekeerd op een bord. Garneer met de overige garnalen en wat dille.

Bereidingstip

Varieer met de vulling in dit recept en gebruik ricotta, roomkaas of mascarpone.

Wijnadvies

Een verkwikkende I Am Pinot Grigio gaat goed samen met vis.

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
10 g
Vezels 0 g
Zout 5,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.