Overige video's

Zalm met venkel, tomaatjes en kikkererwten van de bakplaat
Zalm met venkel, tomaatjes en kikkererwten van de bakplaat
(18)

Zalm met venkel, tomaatjes en kikkererwten van de bakplaat

Er is niets zo makkelijk om te maken als een traybake! Deze traybake met zalm valt gegarandeerd in de smaak. Een half uur in de oven en je hebt in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel gezet.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Vezels 8 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de ui, knoflook, tomaatjes, kikkererwten en venkel over een bakplaat.
  2. Rasp de schil van ½ citroen erover. Pers de citroen uit en houd het sap apart. Snijd de andere citroen in partjes.
  3. Besprenkel de groenten met de olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper. Schep alles door elkaar en steek de rozemarijn ertussen. Zet de bakplaat 20­-25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  4. Bestrooi de zalm met zout en peper en besprenkel met het citroensap. Leg de zalm erbij op de bakplaat en zet nog circa 10 minuten in de oven, tot de vis gaar is. Bestrooi met de peterselie en garneer met partjes citroen.

Bereidingstip

Vervang de zalm in dit recept door makreel of gerookte zalmfilet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Vezels 8 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.