Overige video's

Zalm met prei en noten

Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
9 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en maal er royaal peper over. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat.
  2. Rasp de schil van 1 sinaasappel en verdeel de andere sinaasappel in partjes.
  3. Meng het broodkruim met de walnoten, prei en geraspte sinaasappelschil. Verwarm het bakproduct en bak het broodkruimmengsel 2-3 minuten. Breng op smaak met zout.
  4. Bestrijk de vis met eidooier, verdeel het broodmengsel erover en druk het een beetje aan.
  5. Zet de vis circa 15 minuten in het midden van de oven tot deze gaar is en de bovenkant krokant is.
  6. Serveer de zalm met partjes sinaasappel.
  7. Lekker met worteltjes en peultjes, gebakken aardappels en tartaarsaus.

Bereidingstip

Zelf tartaarsaus maken doe je zo: Meng 150 ml mayonaise of 75 ml mayonaise en 75 ml crème fraîche met 1 eetlepel gehakte kappertjes, 1 eetlepel gehakte augurk, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 gesnipperd sjalotje, zout en peper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.